Vad vi gör

Vi tar vara på gospelns ursprung och blandar både traditionell gospel med spirituals och modernare gospel. Även pop med gospelbudskap förekommer.  Vi blandar unison körsång med trestämmig gospel uppdelat på sopran, alt och tenor och sjunger oftast på engelska. Inspiration hämtas bl a från körer som Oslo Gospel Choir och Solid Gospel samt kända gospelmusiker som Kirk Franklin, Samuel Ljungblahd och Cynthia Nunn.

Låtarna lär vi oss på gehör, med textpapper som stöd, så det finns inga krav på notkunskaper. Några gånger per termin delar vi med oss av vad vi lärt oss genom olika framträdanden. Inför dessa finns ofta stäminspelningar för egen träning.  

Under terminen träffas vi en gång per vecka och sången varvas med fika, aktiviteter och gruppövningar där vi utvecklar den egna kreativiteten samtidigt som vi samarbetar med våra körvänner. Ju bättre vi känner våra sångkamrater desto roligare blir övningarna och desto mer får vi ut av vår egen röst! 
 

Gospel of Joy har gjort flertalet konserter, musikgudstjänster, högmässor, workshops och samarbeten med andra körer. Främst har vi uppträtt i Närke i en rad olika kyrkor men även i andra delar av Sverige.Följ oss gärna på Instagram - @gospelofjoy eller Facebook - @gospelofjoyorebro

ChristmasJoy - Julkonsert 10 dec 2014 i Ervalla kyrka
Julkonsert 141210 - Foto: Erik Steen
Joyful - vårkonsert 24 maj 2015 i Johanneskyrkan, Kumla
Vårkonsert 150524 - Foto: Erik Mattsson