Gospel of Joy

... är en gospelkör i Örebro för vuxna sångare med tidigare körerfarenhet. Genom sången hittar vi glädje och gemenskap!

Kören startades 2013 av Cecilia Axelsson och har sedan dess byggt upp en stor låtbank innehållande klassiker som Down by the riverside, In the sanctuary och My desire blandat med nyare låtar. Vi har en
 härlig gemenskap där många sångare stannar termin efter termin samtidigt som vi varmt välkomnar nya medlemmar. Hos oss ska du känna trygghet och glädje - här finns möjligheter att få utmana dig själv i en avslappnad miljö.

Följ oss gärna på Instagram - @gospelofjoy och Facebook - @gospelofjoyorebroVad vi står för
Fokus är att sjunga av glädje! Både för oss i kören men även för vår publik. Gospelmusiken tilltalar så många, på flera olika plan, och precis så vill vi att det ska få vara! Det kristna budskapet om hopp och glädje är tydligt och stärker vissa lika mycket som musiken och gemenskapen gör för andra.

Det viktigaste är inte att sjunga perfekt, vara korrekt skolad eller sjunga flest solon. I Gospel of Joy fokuserar vi på att sjunga för att vi tycker att det är roligt, för att vi älskar att vara tillsammans och vågar bjuda på oss själva. På så sätt blir vi också bättre, mer samsjungna och vågar utmana oss till att göra saker eller sjunga solon vi aldrig trott att vi skulle göra. Här finns utrymme att vara DU och alla är precis lika viktiga! Vad vi gör
Vi tar vara på gospelns ursprung och blandar både traditionell gospel med spirituals och modernare gospel. Även pop med gospelbudskap förekommer.  Vi blandar unison körsång med trestämmig gospel uppdelat på sopran, alt och tenor och sjunger oftast på engelska. Inspiration hämtas bl a från körer som Oslo Gospel Choir och Solid Gospel samt kända gospelmusiker som Kirk Franklin, Samuel Ljungblahd och Cynthia Nunn.

Låtarna lär vi oss på gehör, med textpapper som stöd, så det finns inga krav på notkunskaper. Några gånger per termin delar vi med oss av vad vi lärt oss genom olika framträdanden. Inför dessa finns ofta stäminspelningar för egen träning.  

Under terminen träffas vi en gång per vecka och sången varvas med fika, aktiviteter och gruppövningar där vi utvecklar den egna kreativiteten samtidigt som vi samarbetar med våra körvänner. Ju bättre vi känner våra sångkamrater desto roligare blir övningarna och desto mer får vi ut av vår egen röst! 
 

Gospel of Joy har gjort flertalet konserter, musikgudstjänster, högmässor, workshops och samarbeten med andra körer. Främst har vi uppträtt i Närke i en rad olika kyrkor men även i andra delar av Sverige.

 

Om körledaren

Körledare Cecilia Axelsson har tidigare varit ansvarig för gospelkören Vivace i Karlstad och jobbat som körledare för GOD is Gospel i Örebro. Cecilia har byggt upp sin gospelerfarenhet genom ett genuint intresse för musikstilen, medverkan i gospelworkshops och besök i afro-amerikanska gospelkyrkor i USA.

ChristmasJoy - Julkonsert 10 dec 2014 i Ervalla kyrka
Julkonsert 141210 - Foto: Erik Steen
Joyful - vårkonsert 24 maj 2015 i Johanneskyrkan, Kumla
Vårkonsert 150524 - Foto: Erik Mattsson